top of page
  • Foto van schrijverSamsboeken

Recensie 'Kwetsbaar verliefd'

In januari heb ik met de leesclub @leesmetonsmee het boek 'Kwetsbaar verliefd', geschreven door Lianne Reijntjes, gelezen.





Over het boek

Gia Garcia is half Nederlandse en half Spaanse. Om te ontsnappen aan de sleur waar ze in terecht is gekomen te doorbreken besluit ze een zomer door te brengen in Barcelona, in het vakantiehuis dat haar vader (waar ze alles behalve een goede band mee heeft) voor haar heeft gebouwd.

Ze vertrekt naar Barcelona met de gedachte om heel Tinder uit te spelen en te scharrelen met Spanjaarden.

Wanneer ze op een terras tegen de Nederlandse student Alex aanloopt, worden al haar plannen in de war geschopt.


Over de auteur

Lianne Reijntjes is in 1992 geboren en woont in Alkmaar.

Ze heeft een passie voor schrijven, feelgoods en ondernemen. Dit komt allemaal samen in haar eigen uitgeverij, Liannes Letters. Via haar eigen uitgeverij heeft zij dan ook haar debuutroman 'Kwetsbaar verliefd' uitgegeven.

Voor de verhalenbundel 'Zomerdromen' schreef Lianne een verhaal over Gia.

Daarna kon zij Gia Garcia nog niet loslaten en besloot zij een boek over haar te schrijven.



Recensie

Auteur: Lianne Reijntjes

Genre: Feelgood

Uitgeverij: Lianne Reijntjes

Release: oktober 2020


Mijn rating: ⭐⭐⭐/5

'Kwetsbaar verliefd' heeft een leuke verhaallijn, echter zit het vol gemiste kansen.

Links en rechts worden stukken uit het verhaal overgeslagen, waardoor je even kwijt bent waar je bent in het verhaal en wat de situatie is.


Helaas ontbreekt er ook diepte in de karakters en lijkt het alsof er stukken ontwikkelingen in visies en persoonlijkheden worden overgeslagen. De ontwikkelingen gaan zo snel, dat je soms moet oppassen dat je er geen whiplash aan over houd.


Wat wel een sterk punt is, is de omschrijving van de omgeving. Daarnaast heeft het boek ook een leuke verhaallijn, waarin je nog eens duidelijk wordt gemaakt dat een leeftijd enkel een getal is.


Desalniettemin is het een leuk verhaal en waan je je even in Barcelona, in plaats van op de bank in ons koude kikkerlandje.

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page